Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

De term “orthomoleculair” is in 1968 geïntroduceerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling. Het Griekse “orthos” betekent “goed”, “recht” of “juist”. De Orthomoleculaire Therapie is er dus op gericht het lichaam op moleculair niveau te corrigeren. Dit gebeurt met voedingsstoffen. De lichaamscel, de kleinste eenheid van het lichaam, kan alleen goed functioneren als de juiste voedingsstoffen aanwezig zijn. Als de cel goed functioneert, is er weinig kans dat er ziekte ontstaat. Epigenetica houdt zich bezig met het bestuderen van hoe genen aan- of uitgezet worden. En kijkt naar voeding, levensstijl, stress, beweging.

Wat is een Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut ?

De algemene gedachte bij orthomoleculaire therapie is dat het over het toedienen van vitaminen en mineralen gaat en vooral over het slikken van extra voedingssupplementen om zo de tekorten aan te vullen. In sommige gevallen kan dit inderdaad zo zijn, maar als je naast je huidige, misschien wel “verkeerde” voedingsstijl, of met u blijvende hoge stress level,  tonnen voedingssupplementen gaat slikken dan is dat dweilen met de kraan open.

Een orthomoleculair therapeut is een coach, luisteraar, adviseur en bekijkt de mens met holistische visie. Waar komen de klachten vandaan, hoe komt het dat het zo ver is gekomen. Een orthomoleculair therapeut gaat op zoek naar de oorzaak! Hij/zij zal kijken waar bepaalde biochemische processen van de klant vastlopen. Via gepaste voeding, kruiden, vitaminen, mineralen, aminozuren, probiotica, vetzuren en levensstijl advies kunnen bepaalde processen weer recht getrokken worden.

Eten op natuurlijke wijze

Het algemene orthomoleculaire advies is eten op een natuurlijke wijze. Kies voor vezelrijk voedsel. Vermijd zoveel mogelijk onnatuurlijke vetten, teveel suikers, onnodige kleurstoffen, kunstmatige vitamines of smaakstoffen. Gezonde optimale voeding doet immers de zelf genezende processen beter functioneren. Met als resultaat dat bijvoorbeeld het immuun stelsel beter werkt. Ziektes worden voorkomen, voeding speelt hierin een sleutelrol..

Kent u deze uitspraak? Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg.

Als je een uitdaging of probleem op eenzelfde manier blijft aanpakken kom je steeds op hetzelfde uit. Je kunt blijven proberen, maar als je merkt dat je pogingen niets opleveren, is er iets anders nodig. Wat dat is, is vaak lastig zelf te zien. Vooral als je er middenin staat. Het is dan alsof je in een doolhof loopt, opzoek naar de uitgang. Om te zien waar je verkeerd loopt is afstand nodig. Doe je dat niet, dan is de kans erg groot dat je steeds weer vastloopt. Pas zodra iemand vanuit een andere hoek en met meer kennis op een bepaald gebied met je meekijkt zie je goed waar het misgaat.

Een eerste consult

Vooraf aan het eerste consult krijgt u een anamneseformulier toegestuurd. Dit formulier is het uitgangspunt voor het eerste consult. Dit formulier bespreken we en vullen we aan in het eerste consult. Samen met u gaan we op zoek naar de oorzaken van uw gezondheidsklachten (en kijken we dus niet alleen naar de symptomen).  Resultaten van eerdere onderzoeken zijn zeer relevant om mee te nemen. Desgewenst en indien noodzakelijk kan een aanvullend onderzoek worden verricht om de diagnose te onderbouwen via verschillende laboratoriums.

Aanwezige onderzoeken zijn:

  • Vitamine D test

  • Cholesterol test

  • Bloedsuikertest

  • Vitamine K meting

  • Bloeddruk meting

  • EMB test

Wat zijn de kosten voor een Orthomoleculair consult

De kosten voor een Orthomoleculair consult worden afhankelijk van de verzekering deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Als orthomoleculair therapeut zijn wij aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG (Maatschappij ter bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Hierdoor kom je in veel gevallen in aanmerking voor vergoeding door je zorgverzekeraar. De vergoedingen komen uit de aanvullende verzekering waardoor het eigen risico van de basisverzekering niet van toepassing is. Klik op de knop hieronder en bekijk bij welke verzekeringen dit in het aanvullende pakket is opgenomen.

Diana

Orthomoleculair epigenetisch therapeut 

Maak kennis met onze orthomoleculair epigenetisch therapeut

Mijn naam is Diana en ik werk ruim 27 jaar in Hellevoetsluis als apothekersassistente. Naast Bewust & Gezond heb ik ook mijn eigen schoonheids- en pedicuresalon.

Ik help graag bij onderstaande vragen

Mocht je een vraag hebben over de onderwerpen waar ik mee kan helpen kun je altijd even contact opnemen. Ik help je graag.

Suppletie advies

We bespreken onder andere hoe belangrijk microvoedingsstoffen voor het lichaam zijn.

Voeding

Orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Aan de slag met onze Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut? Meld je dan aan bij Bewust en Gezond!

Wil je graag aan de slag? Dat is goed om te horen! Meld je hiervoor eenvoudig aan en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Geen probleem. Neem hiervoor contact met ons op. We helpen je graag.