Over Bewust en Gezond

Bewust en Gezond is een initiatief van Voorne aan Zee Apotheken. Deze groep apotheken heeft de visie dat voorkomen beter is dan genezen. In de apotheken is goed zichtbaar wat ziekte voor impact heeft op de mens en wat de invloed van medicijnen zijn, zowel op een goede als slechte manier. Dit zorgde voor het branden van een vuurtje: gezondheidsproblemen moeten niet alleen met medicijnen opgelost worden, ze moeten in het stadium voor ziekte al aangepakt worden.

Eén team met passie en enthousiasme voor hun werk

De Voorne aan Zee Apotheken heeft de mogelijkheid gecreëerd om binnen het team, één apotheker en drie apothekersassistenten op te leiden op het gebied van preventieve gezondheid.

De (voormalige) apothekersassistenten hebben een diëtist met hun enthousiasme aangestoken. Tegenwoordig wordt het enthousiasme voor preventie gedeeld met een bevlogen diëtist.

Bewust en Gezond staat onder leiding van mevrouw F.W. Chitanie.

Missie

Wij van Bewust & Gezond streven naar een langer leven zonder ziektes. Hoe gezonder je leeft, des te kleiner de kans op ziektes. Hiermee wordt het gebruik van medicijn en andere beperkingen, als gevolg van ziektes, verminderd. Wij begrijpen dat het soms moeilijk is een gezonde leefstijl vol te houden als je dit alleen moet doen. Dat is de reden dat wij samen met jou een traject zullen opstellen, samen de stappen zullen evalueren en samen gaan behalen wat je wilt bereiken. Je gezondheid staat bij ons voorop.

Visie

Voorkomen is beter dan genezen. Vanuit onze achtergronden weten wij wat voor impact een ziekte kan hebben op een persoon, ook als dit adequaat wordt behandeld. Onze visie is dat het mogelijk moet zijn om dit leed te voorkomen. Dit kunnen wij niet alleen bereiken. Wij bereiken dit alleen door samen te werken. Jij met ons als begeleiding en wij door met onze collega’s samen te werken in oplossingen. Eén ding staat hierin altijd voorop: je gezondheid. Zo werken we samen aan de beste versie van jezelf.

Onze kernwaarden

Bewust & Gezond staat voor:

  1. Preventie
  2. Persoonlijke aandacht
  3. Samenwerking
  4. Toewijding

Wij maken ons hard om ervoor te zorgen dat u niet ziek wordt en gezond leeft. Wij doen dit door je te begeleiden met een persoonlijk opgesteld plan en te werken naar een doel die jij bepaalt.

Naast dat wij samen met jou naar dat doel werken, zullen wij, waar nodig, ook samenwerken met onze collega’s van de drogisterijen, apotheken en praktijkondersteuners van de huisartsen.

Heb je een vraag of wens je meer informatie? Geen probleem. Neem hiervoor contact met ons op. We helpen je graag.