Leefstijlprogramma CooL

Sinds januari 2019 zit professionele hulp voor een gezonde leefstijl in het basispakket van uw zorgverzekeraar. CooL is een bewezen effectief programma, waarin je gedurende 2 jaar wordt begeleid naar een gezonde leefstijl. Bij Bewust en Gezond bieden wij deze Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) aan. Regelmatig starten er nieuwe groepen. Het leefstijl programma heeft zowel groepsbijeenkomsten als een aantal individuele coach sessies. Je gaat o.a. aan de slag met je voeding, beweging, gewoontes en gedrag, slaap, stress, ontspanning, en timemanagement. Het uiteindelijke doel van het leefstijlprogramma in het realiseren van gezondheidswinst, verbeteren van de kwaliteit van leven, bewerkstelligen van gewichtsverlies en het verbeteren van de lichamelijke fitheid. Stap voor stap leer je om bewuste en gezonde keuzes te maken op basis van wat bij jou past. Zo verbeter je je leefstijl op een manier die je ook kunt volhouden. Het programma wordt vergoed voor volwassenen met een BMI van 25 of hoger in combinatie met een verhoogd gezondheidsrisico en voor volwassenen met een BMI van 30 of hoger. Voor deelname heb je een verwijzing van je huisarts nodig en voldoende motivatie om gedurende 2 jaar actief aan het programma deel te nemen.

Volgend jaar starten er weer nieuwe GLI CooL groepen!

  • In Hellevoetsluis start volgend jaar eind februari een nieuwe groep op de dinsdag ochtend (bij voldoende aanmeldingen)

  • In Hoogvliet start volgend jaar eind februari/begin maart een nieuwe groep op de donderdag ochtend (bij voldoende aanmeldingen)

Aanmelden of meer informatie ontvangen? Ga dan naar onze contactpagina.

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Geen probleem. Neem hiervoor contact met ons op. We helpen je graag.