Metingen

Waarom Vitamine D meten

De meeste mensen weten wel dat vitamine D is belangrijk is voor sterke botten. Maar wist je ook dat vitamine D de aanmaak van bepaalde afweercellen stimuleert, waardoor je mogelijk minder vatbaar bent voor infecties? Een hoog vitamine D-gehalte zou zelfs de kans op darmkanker verlagen. En een tekort speelt waarschijnlijk een rol bij het ontstaan van diabetes type 1 en van de spierziekte multiple sclerose. Alle reden dus om je vitamine D-niveau goed op in de gaten te houden! Dat kan met de vitamine D test, met een simpele vingerprik Zodat je snel weet hoe het gesteld is met je vitamine D, en of je er verstandig aan doet om dagelijks een supplement te nemen.

Waarom bloeddruk meten?

In Nederland heeft 1 op de 4 volwassenen een te hoge bloeddruk. Bij 60-plussers is het zelfs 1 op de 2!. Een verhoogde bloeddruk kan schade aan onder andere je hart- en bloedvaten en je nieren veroorzaken. En ook de kans op hersenbloedingen wordt erdoor verhoogd. Helaas merk je daar meestal pas iets van als de problemen al groot zijn. Vandaar dat het zo belangrijk is om je bloeddruk regelmatig te controleren.

Waarom bloedsuiker meten?

Een te hoog bloedsuikergehalte kan diabetes (suikerziekte) veroorzaken, met mogelijk allerlei andere klachten tot gevolg. Zo krijgt minstens de helft van alle diabetespatiënten vroeg of laat te maken met chronische complicaties, zoals oogproblemen, hart- en vaatziekten, nierfalen of zenuwschade. Diabetes type 2 diabetes komt verreweg het meeste voor. Overgewicht, weinig beweging, oudere leeftijd en erfelijke aanleg vergroten de kans hierop. Met een gezondere leefstijl kunnen de problemen vaak grotendeels worden verholpen.

Waarom cholesterol meten?

Een verhoogd cholesterol is geen ziekte, maar een teken dat er iets niet in balans is. Een verhoogd cholesterol gaat vaak gepaard met meerdere factoren die uit balans zijn.

In veel gevallen zijn ook bloeddruk, bloedsuikers, gewicht en ontstekingswaarden (CRP) te hoog. Insuline resistentie lijkt de grote gemene deler te zijn die bovengenoemde factoren koppelt aan het risico op hart- en vaatziekten.

Waarom EMB test?

EMB test is met name geschikt als je bijvoorbeeld al langere tijd vage klachten hebt en er niet echt de vinger op kunt leggen wat er nou precies mis is. Daarnaast is de test ook heel geschikt als algemene gezondheidscheck. Een prima manier om te kijken of je soms tekorten hebt of ergens een disbalans zit.

Aan de hand van de uitslag krijg je een uitgebreid verslag met aanbevelingen om mee aan de slag te gaan. In sommige gevallen worden er ook supplementen aangeraden om een bepaalde balans weer te herstellen.

Met een EMB test wordt er holistisch naar het bloed gekeken, hierbij kijken we naar het bloed als geheel, naar de mens als geheel. Hierdoor kunnen er veel meer verstoringen en belastingen worden aangetoond, zowel preklinische als energetische belastingen! Dit maakt een EMB een zeer waardevolle test als aanvulling op een Orthomoleculair Consult. Of als je gewoon eens een algehele health check wilt!

De EMB test geeft niveaus en/of verstoringen aan voor de volgende zaken:

 • Vitaminen, mineralen en spoorelementen
 • Intoleranties (gluten, zuivel, tarwe enzovoort)
 • Hormonen
 • Hemoglobine/rode en witte bloedcellen
 • Leverbelasting
 • Virale belasting
 • Toxische belasting
 • Parasiet-schimmelbelasting
 • Darmgezondheid
 • Blokkades op je organen
 • Stressparameters

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Geen probleem. Neem hiervoor contact met ons op. We helpen je graag.