Welke vitamines heb ik nodig?

Welke vitamines zijn er en welke vitamines heb ik nodig?

In totaal zijn er dertien verschillende vitamines. Van deze dertien vitamines, zijn er vier oplosbaar in vet en negen oplosbaar in water. Vitamine A, D, E en K zijn oplosbaar in vet. Deze vitamines worden in het lichaam opgeslagen. De overige vitamines zijn oplosbaar in water: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11, B12 en C. Omdat een lichaam deze vitamines niet goed vasthoudt, moeten deze dagelijks aangevuld worden. Hoeveel vitamines u nodig heeft, is per persoon verschillend. Leeftijd, ziekte en zwangerschap hebben een invloed op de hoeveelheid vitamines u nodig heeft.
In sommige gevallen kan het zijn dat u meer vitamines en mineralen nodig heeft. Dit kan komen door te weinig eten of door een eenzijdig voedingspatroon. Dan komt u vitaminen en mineralen tekort en moet u supplementen slikken. Laat u altijd informeren voordat u extra vitaminen slikt.
Welke vitamines heb ik nodig?

Vitaminetekort

Als u gezond en gevarieerd eet, is de kans op een vitaminetekort klein. U krijgt namelijk voldoende vitamines binnen, op vitamine D na. Deze maakt ons lichaam namelijk voor 90% zelf aan door zonlicht. Toch kan er een tekort ontstaan. Dan is voedingssupplementen slikken een mogelijkheid. Vaak blijft een vitaminetekort onopgemerkt tot er vermoeidheid, slechte concentratie, slapeloosheid en lusteloosheid optreedt. Wanneer u twijfelt of u een vitaminetekort heeft, raden wij u aan om bloed te prikken. Dan weet u zeker of u een vitaminetekort heeft of dat er iets anders speelt.

Hulp van een orthomoleculair therapeut

Als u hulp van een orthomoleculair therapeut wilt, plant u een consult in bij onze orthomoleculair therapeut. U ontvangt dan een intakeformulier per e-mail. Stuur deze uiterlijk drie dagen voor het eerste consult ingevuld terug. Eventueel kan u ook een voedingsdagboek bijhouden van een paar dagen. Dan krijgt onze orthomoleculair therapeut inzicht in welke voedingsstoffen u al binnenkrijgt.
Tijdens het eerste consult wordt alles in kaart gebracht. Daarom is het belangrijk dat u uw medicijnen en supplementen meeneemt. Met behulp van diverse onderzoeken, wordt er een orthomoleculair plan opgesteld. In dit plan vindt u een op maat gemaakt advies over voeding, supplementen, beweging en ontspanning.
Vijf tot zes weken na het eerste consult, wordt een tweede consult ingepland om te bespreken hoe het gaat. Tijdens dit gesprek wordt de geadviseerde behandeling geavaleerd.

Neem contact met ons op

Wilt u weten welke vitamines u nodig heeft en wilt u een op maat gemaakt plan? Of wilt u meer informatie over vitamines en supplementen? Neem dan contact met ons op. Onze orthomoleculaire neemt dan contact met u op.

© Copyright – Bewust & Gezond​ – privacy verklaring