Wat is een orthomoleculair therapeut?

Het doel van orthomoleculaire therapie is een optimale concentratie voedingsstoffen in een lichaam realiseren. Een orthomoleculair therapeut adviseert welke dosering vitaminen en mineralen ingenomen moeten worden om deze concentratie te realiseren.

Wat doet een orthomoleculair therapeut?

Een orthomoleculair therapeut gaat op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Waar komen uw klachten vandaan? Hoe is het zo ver gekomen? Door te luisteren en te coachen gaat de therapeut achterhalen welke biochemische processen in het lichaam vastlopen en hoe dit te verhelpen is. Gezond eten is een belangrijk aandachtspunt maar niet alleen de juiste voeding is belangrijk, ook dat het lichaam het goed verteert en uiteindelijk opneemt. Een ziekte ontstaat meestal door een tekort aan voedingstoffen of een teveel aan toxische stoffen.

De werkwijze

Nu u weet wat een orthomoleculair therapeut is en wat hij doet, lichten we graag de werkwijze van onze orthomoleculair therapeut uit. Als u een consult aanvraagt, ontvangt u een intakeformulier per e-mail. Deze dient u uiterlijk drie dagen voor het eerste consult terug te sturen. Eventueel kan u ook een voedingsdagboek maken van een paar dagen. Dan krijgt onze orthomoleculair therapeut inzicht in welke voedingsstoffen u binnenkrijgt.
Tijdens het eerste consult wordt alles in kaart gebracht. Daarom is het belangrijk dat u uw medicijnen en supplementen die u slikt meeneemt. Neem eventueel ook recente labuitslagen via een huisarts of specialist mee. Hiermee krijgt onze orthomoleculair therapeut een goed beeld van uw hulpvraag en met behulp van aanvullende onderzoeken, wordt er een orthomoleculair plan opgesteld. In dit plan vindt u een op maat gemaakt advies over voeding, supplementen, beweging en ontspanning.

Vijf tot zes weken na het eerste consult, wordt een tweede consult ingepland om te bespreken hoe het gaat. Tijdens dit gesprek wordt de geadviseerde behandeling geavaleerd. Wat gaat er goed? Wat gaat er minder goed? Worden de klachten minder? U bent vrij om alles te bespreken tijdens dit consult.

Wat is een orthomoleculair therapeut?

Bewust & Gezond

Bent u geïnteresseerd in een eerste consult  of wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op en wij zullen zo snel mogelijk een eerste consult met u inplannen of contact opnemen om uw vragen te beantwoorden.

© Copyright – Bewust & Gezond​ – privacy verklaring