Over ons

Missie

Wij van Bewust & Gezond streven naar een langer leven zonder ziektes. Hoe gezonder u leeft, des te kleiner de kans op ziektes. Hiermee wordt  het gebruik van medicijn en andere beperkingen, als gevolg van ziektes, verminderd. Wij begrijpen dat het soms moeilijk is een gezonde leefstijl vol te houden als u dit alleen moet doen. Dat is de reden dat wij samen met u uw traject zullen opstellen, samen de stappen zullen evalueren en samen gaan behalen wat u wilt bereiken. Uw gezondheid staat bij ons voorop. Samen voor de beste versie van jezelf.

Visie

Voorkomen is beter dan genezen. Vanuit onze achtergronden weten wij wat voor impact een ziekte kan hebben, ook als dit adequaat wordt behandeld. Onze visie is dat het mogelijk is om dit leed te voorkomen. Dit kunnen wij niet alleen bereiken. Wij bereiken dit door samenwerking. U met ons als begeleiding en wij door met collega’s samen te werken. Eén ding staat hierin voorop: uw gezondheid.

Kernwaarden

Bewust & Gezond staat voor: preventie, persoonlijke aandacht, samenwerking en toewijding.
Wij maken ons hard om ervoor te zorgen dat u niet ziek wordt en gezond leeft. Wij doen dit door u te begeleiden met een persoonlijk opgesteld plan en te werken naar een doel die u bepaalt. Naast dat wij samen met u naar dat doel werken, zullen wij, waar nodig, ook samenwerken met onze collega’s van de drogisterijen, apotheken en praktijkondersteuners van de huisartsen.

Oprichting

Bewust & Gezond is opgericht vanuit de visie dat voorkomen beter is dan genezen.  3 (voormalig) apothekersassistenten en een diëtist hebben hun krachten gebundeld tot één team om preventie en gezondheidsverbetering op te pakken. Vanuit het werk in de apotheek was goed zichtbaar wat ziekte voor impact heeft op de mens en wat de invloed van medicijnen zijn, zowel op een goede als slechte manier. Dit zorgde voor het branden van een vuurtje: gezondheidsproblemen moeten niet alleen met medicijnen opgelost worden, ze moeten in het stadium voor ziekte al aangepakt worden. Voorkomen van ziek worden is net zo belangrijk als beter worden. Hierop zijn deze apothekersassistenten zich verder gaan verdiepen en is in samenwerking met een diëtist, de expert op het gebied van voeding in combinatie met ziekte, Bewust & Gezond ontstaan. Met de ruggensteun van de verschillende invalshoeken, de jarenlange ervaring en de samenwerkende apotheken in Hellevoetsluis (Apotheek den Bonsen Hoek, Apotheek de Struytse Hoeck, Apotheek Helius Medisch Centrum en Apotheek Rijksstraatweg) zetten wij ons in om uw gezondheid te verbeteren.

Leer ons kennen!

Manon

Sylvia

Diana

“De zorg voor morgen begint vandaag. Wij geven je graag handvaten.”

Blijf op de hoogte van onze activiteiten!

© Copyright – Bewust & Gezond​ – privacy verklaring