Op gewicht blijven na een dieet doet u samen met Bewust & Gezond!

Op gewicht blijven met de gewichtsconsulente van Bewust & Gezond

U heeft uw streefgewicht bereikt en wilt nu graag gezond op gewicht blijven. Omdat u niet terug wilt vallen in oude gewoontes, is het fijn om wat hulp te krijgen. Onze gewichtsconsulent kan u daarbij helpen. Allereerst zal u minder moeten gaan eten dan voordat u begon met afvallen. Een slanker lichaam heeft minder energie nodig om in beweging te komen. Blijft u net zoveel eten als voor u ging afvallen? Dan zal u weer aankomen en dat is niet wat u wilt. Het is de kunst om precies genoeg calorieën binnen te krijgen zodat uw lichaam genoeg energie heeft.

Gezond aankomen

Hoe pakken we dat aan? Een eetschema om op gewicht te blijven

Allereerst vragen wij u om een eetdagboek bij te houden. Deze bespreken we tijdens onze eerste afspraak. Op basis van dit eetdagboek, uw omtrek en uw gewicht gaat onze gewichtsconsulent aan de slag met een voedingsschema. Zij maakt een weekmenu of een keuzemenu. Het voordeel van een keuzemenu is dat u de keuze heeft uit meerdere opties per dag. Zo kunt u zelf ook variëren en bepaalt u deels zelf wat u eet. We maken een eetschema op maat die bij u past. Met dit eetschema zult u op gewicht blijven. Het is dan wel de bedoeling dat u niet afwijkt van het schema.

Het doel voor ogen houden

Een beetje hulp in het begin is natuurlijk altijd fijn! Het uiteindelijke doel is dat u zelf leert omgaan met etiketten in de supermarkt en dat u gezonde en bewuste keuzes maakt. U maakt zelf een eetschema om op gewicht te blijven en blijft ook daadwerkelijk op gewicht. Samen zorgen we ervoor dat u uw gewicht behoudt op een leuke en gezonde manier. Wilt u daarnaast ook in beweging blijven om nog fitter te worden? Elke woensdagochtend om 10:00 loopt onze gewichtsconsulent samen met een groepje een wandeling van ongeveer 5 kilometer. U kunt zich hier gratis voor aanmelden.

Contact

Wilt u gezond op gewicht blijven door middel van een passend voedingsschema? Neem dan contact met ons op voor een intakegesprek.

© Copyright – Bewust & Gezond​ – privacy verklaring