Gezond afvallen met behulp van Bewust & Gezond

Als het om gewicht draait, willen we allemaal wel iets ander. De een wil afvallen, de ander aankomen en weer iemand anders wilt graag op gewicht blijven. Als u in Google “afvallen” zoekt, krijgt u bijna 7 miljoen zoekresultaten. Er zijn talloze dieeten te vinden die beloven dat u snel afvalt. Bekende dieeten zijn: ketogeen dieet, eierdieet, shakedieet en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar al deze dieeten hebben met elkaar gemeen dat u niet blijvend afvalt. Als u al met deze dieetvormen afvalt, is dat slechts tijdelijk. Zodra u weer noemaal gaat eten, zult u zien dat de kilo’s er weer aanvliegen. Wat u eigenlijk wilt is gezond afvallen.
raspberry, blueberry, smoothies

Gezond eten en afvallen

U zult zien dat als u gezond eet en u de caloriëen binnekrijgt die uw lichaam nodig heeft, u langzaam afvalt. Dit komt omdat uw bloedsuikerspiegel in balans blijft door de gezonde keuzes. Ieder lichaam is anders en iedereen valt ook op een andere manier af. Bij de een gaat het sneller dan bij de ander, dus vergelijk uw proces absoluut niet met het proces van iemand ander. Het afvallen zal minder snel gaan als een crashdieet, maar u zult merken dat u lekkerder in uw vel zit en u blijvend afvalt als u gezond blijft eten.

Voedingsschema en afvallen

Onze gewichtsconulent werkt met voedingsschema’s zodat u gaat afvallen. In een oriëntatiegesprek bespreken we uw doelen en uw eetdagboek, meten we u omtrek op en gaat u op de weegschaal. Wij vinden het belangrijk dat afvallen op een leuke manier gebeurt en daarom vragen wij u wat u lekker vindt. U mag heus wel een keer pasta of pindakaas op uw boterham of een keer in de week patat, zolang dit maar met mate gebeurt. Onze gewichtsconsulent maakt een gepersonaliseerd weekmenu of keuzemenu voor u met wat u lekker vindt. U hoeft van ons echt niet verplicht bloemkool te eten als u dat niet lust. 

Vervolggesprekken

Na het oriëntatiegesprek gaat u aan de slag met het weekmenu of keuzemenu. Tijdens de vervolggesprekken bespreken we uw voortgang en zaken waar u tegenaanloopt. U gaat op de weegschaal en we meten uw omtrek. Vervolgens passen we het voedingsschema aan op basis van de resultaten. U staat er niet alleen voor, wij helpen u en u kunt met alle vragen bij onze gewichtsconsulent terecht. We gaan er samen voor.

Wilt u een oriëtnatiegesprek inplannen of eerst meer informatie? Neem dan contact op!

© Copyright – Bewust & Gezond​ – privacy verklaring